specialisatie Transgender

Coaching & Counselling Walcheren

Specialisatie: Transgender

 

Transgender, genderdysforie, androgyn, transseksueel, ....

Je komt allerlei verschillende namen en termen tegen die allemaal een overeenkomst hebben: je voelt je niet 100% man óf vrouw. Of juist wel, maar dan blijkt je biologische lichaam niet te passen bij het lichaam dat je wenst. De mate waarin dit ervaren wordt is voor iedereen verschillend.

 

In de Nederlandse media is hier de laatste jaren gelukkig meer aandacht voor, maar er is absoluut nog geen sprake van een ingeburgerde acceptatie. Daardoor blijft het voor veel transgenders een enorme uitdaging om hun gevoelens onder ogen te zien, ermee om te gaan, laat staan uiting geven aan die gevoelens in het dagelijks leven.

 

De stap om hierbij hulp te zoeken is vaak groot. Hoe ga je met je gevoelens om? En hoe geef je vorm aan je gevoelens en transitie? De zoektocht naar je "nieuwe ik" gaat vaak over hobbels, en is zowel voor jou als voor je eventuele partner, familie en vrienden een (heel) moeilijk te bewandelen pad.

 

Ik kan als gespecialiseerde coach en counselor hierin goede hulp en begeleiding bieden, zowel voor de transgenders zélf (jong of oud) als voor hun partners en familieleden.

 

Het uitgangspunt in mijn begeleiding rond transgendervraagstukken is jouw unieke identiteit en het versterken van je zelfvertrouwen en talenten om deze identiteit vorm te geven. Dit gebeurt in een rustig en overzichtelijk tempo dat jijzelf aangeeft.

 

In verband met mijn specialisatie is de reikwijdte van mijn praktijk heel Nederland. De gesprekken kunnen goed plaatsvinden via Skype. Zie ook het tabblad "Werkwijze".